Sărbătoarea Paștelui strânge familia împreună !

Se spune ca ziua de Paste este considerată ziua a opta a săptămânii, căruia i se mai spune și ziua veșniciei, de aceea sărbătoarea Paștelui este una a luminii, a Învierii, a miracolelor. Invierea Domnului aduce cu sine trezirea naturii la viata si innoirea sufletelor, sărbătoarea Paștelui în sine reperezinta un mesaj pentru întreagă omenire: cu credință in suflet, poți trece peste toate obstacolele!

Sărbătoarea Paștelui mai înseamnă tradiții, de Paste strângem familia împreună, primim si dăruim lumina!

De Paste, primim si dăruim Lumina!

Paștele este mai mult decât o sărbătoare tradițională; este o sărbătoare a familiei, a unității și a iubirii necondiționate. În această zi deosebită, strângem în jurul nostru pe cei dragi, simțind căldura și bucuria fiecărui moment petrecut împreună. Este o ocazie minunată de a ne reaminti de importanța legăturilor noastre cu cei din jur, de a ne exprima recunoștința și dragostea față de cei care ne însoțesc pe drumul vieții.

Tradițiile de Paște ne conectează cu trecutul nostru, ne amintesc de valorile și obiceiurile transmise din generație în generație. De la vopsitul ouălor și pregătirea bucatelor tradiționale, până la participarea la slujbele religioase și împărțirea bucuriei Învierii cu cei din comunitatea noastră, fiecare gest are o semnificație aparte, care întărește legăturile noastre și ne îmbogățește sufletele.

Îmi aduc si acum aminte cu o ușoară nostalgie de vremurile in care eram copil si felul in care vedeam prin ochii de copil tot ceea ce însemna Pastele, si nu se rezuma doar la noaptea de Înviere sau la ziua de Paste, totul începea așa precum o poveste cu începutul adică cu prima zi de post.

Nu îmi amintesc sa fi ținut post dar știu ca toate preparatele de post servite de părinții mei prezentau atâta fascinație încât pofticioasa de fel vroiam si eu sa vad cum sta treaba cu postul, pentru mine a mânca de post era de-a dreptul festiv!

Esența sărbătorilor atât a Paștelui cât si a Craciunului se concentra in ultima săptămâna, așa pe ultima suta de metri, toate se făceau atunci, de la bunătățile dospite, preparate, creme si aluaturi făcute de cu zori si pana târziu in noapte, forfota orașului, asemanator unui mușuroi de furnici, era o agitație plăcută in fiecare colț de oraș, cozi infinite de mașini, polițiști pierduți printre intersecții, magazine arhipline, oameni încărcați cu sacoșe mult prea grele iar pe fiecare scara de bloc se împleteau parfumuri, era precum o carte de bucate iar fiecare apartament era o rețetă in sine, suficient sa parcurgi intriga scara de bloc si știai pe loc fiecare redata in parte.

Dar nu era doar despre arta parfumului festiv ci si despre o arată sonora, o muzicalitate aparte, un mix de sunete Jose care se împleteau frumos cu altele foarte ridicate si toate veneau din depărtare, din curtea unei scoli unde bara pentru gimnastica stătea triumfătoare pe poște de suport de covoare, pentru ca, in prag de sărbători, casa trebuie sa se reînnoiască, sa fie curată si nu doar casa ci si fiecare membru al ei.

Oua Rosii, Lumina Învierii și Nostalgia Sărbătorilor!

Îmi aduc aminte cu drag de fiecare sărbătoare de Paste cum mama îmi spunea ca am nevoie de ceva nou , fie si o pereche de șosete dar musai noi, ca așa e tradiția, de Paste ne reînnoim!

Mergând cu toții la slujba de înviere de la miezul nopții, parcă simțeam cum întreaga lume se trezește din somn și își deschide sufletul către lumină și speranță. Pas cu pas, străbateam drumul către biserica luminată, purtând cu noi lumânări aprinse care simbolizează credința noastră în Învierea Domnului.

În curtea bisericii, atmosfera era încărcată de emoție și așteptare. În timp ce preotul anunta, vestea Învierii rostind cuvintele “Hristos a înviat!”, bucuria se revarsa peste noi ca un fluviu de lumină și speranță. Lumânările noastre se aprindeau din nou, ca un semn al biruinței luminii asupra întunericului și al vieții asupra morții.

Întoarcerea de la biserica, purtând cu noi lumina învierii, aducea cu sine un moment drag sufletului meu pe care încă îl păstrez si azi, întindeam frumos masa, așezăm ouale roșii, friptura de miel si ne așezăm frumos la masa chiar daca era o ora târzie sarbatoaream așa cum se cuvine Învierea dar nu înainte de cele 3 linguri de Paste, acea combinație dulce acrișoară intre prescura si vinul roșu, simbolizând trupul si sângele Mântuitorului.

In ziua de Paste deși copil fiind nu exista nici iepurașul de Paste, nici vânătoarea de oua, era sărbătoare.

Ne adunam cu toți la masa, îmbrăcați frumos in hainele cele noi, totul in jur era festiv si poate nu doar pentru ca masa era încărcată cu bunătăți care mai de care dar fiecare dintre noi avea o lumina aparte in privire, o lumina a speranței a bucuriei ca încă un an, încă o sărbătoare ne prinde pe toți împreună, râzând, povestind, împărțind de la unul la altul castroane cu bunătăți, îndemnând a gusta , a mai mânca puțin deși cu toții eram mult prea sătui,a inchina un pahar de vin, musai roșu, precum pastele primit in noaptea de Înviere, pentru a sărbători speranța ce doar Pastele o aduce, lumina Învierii si pentru a sărbători viața!

Într-o țară ca România, unde tradiția și ospitalitatea se împletesc armonios în fiecare aspect al vieții, masa de sărbătoare reprezintă un prilej de bucurie și împlinire pentru întreaga familie. Și în acest cadru de festivitate și comuniune, alegerea vinului potrivit este esențială pentru a completa atmosfera și pentru a sublinia momentul de sărbătoare.

Beciul Domnesc: alegerea nobleței de sărbători!

Beciul Domnesc, cu istoria și tradiția sa bogată în viticultură, se înscrie cu eleganță și rafinament în fiecare masă festivă a românilor. Ca un adevărat ambasador al calității și al gustului autentic, vinul Beciul Domnesc devine alegerea naturală pentru fiecare ocazie specială.

Îmbinând măiestria tradiției cu tehnologia modernă, vinurile Beciul Domnesc poartă în ele aroma și caracterul meleagurilor de unde provin. Fiecare înghițitură este o călătorie în universul viticol al Moldovei, unde munca și pasiunea viticultorilor se împletesc pentru a crea vinuri de excepție.

În momentul în care turnăm un pahar de vin Beciul Domnesc la masa de sărbătoare, aducem cu el nu doar gustul și aroma inconfundabilă a acestui vin de calitate, ci și un omagiu adus tradiției și muncii viticultorilor români. Este un gest de apreciere și recunoștință pentru bogăția și frumusețea vinurilor noastre, care completează perfect atmosfera de sărbătoare și convivialitate.

Povestea Sărbătorilor de Paște din Copilărie, Împletită cu Aromele Vinurilor Beciul Domnesc

Fiecare vin este ca o poveste care se dezvăluie în fiecare înghițitură, aducând cu sine bucuria și bogăția tradiției viticole românești.

Cabernet Sauvignon, cu strălucitoarea sa culoare roșu-rubiniu, îți încântă simțurile cu notele de coacăze negre și vișine coapte, completate de accente vanilate. Acest vin se potrivește de minune cu preparate din carne roșie sau brânzeturi, fiind alegerea perfectă pentru a completa o masă festivă.

Merlot, cu caracterul său delicat și armonios, te cucerește cu nuanțele fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe. Acest vin demisec roșu rubiniu este partenerul ideal al preparatelor din carne roșie sau vânat și al serilor petrecute în compania celor dragi.

Pinot Noir te surprinde cu nuanțele sale fructate de vișine, cireșe și note de violete, completate de o culoare roșu-cărămiziu demisec. Fiind un vin versatil, se potrivește de minune atât cu preparate din carne roșie, cât și cu deserturi, aducând un plus de eleganță și savoare oricărei mese festive.

Feteasca Neagră, cu notele sale de prune uscate, mure bine coapte și accente de scorțișoară, este alegerea perfectă pentru a completa aromele unei mese bogate și variate. Acest vin vișiniu demidulce se asortează de minune cu aperitive, preparate din carne roșie și dulciuri, aducând un plus de rafinament și autenticitate fiecărei întâlniri.

De sarbatori,vinurile Beciul Domnesc aduc bucurie si răsfăț pe mesele românilor de pretutindeni!

Așadar, indiferent de preferințele tale, gama variată de vinuri Beciul Domnesc te invită să descoperi plăcerea și bogăția vinului românesc, completând fiecare masă cu arome și experiențe de neuitat.

În adâncul inimii, în fiecare an, Paștele aduce cu sine un sentiment aparte de apropiere și bucurie autentică. În jurul mesei, alături de cei dragi, râsetele devin ecouri ale fericirii, iar bucatele tradiționale îmbie simțurile într-un dans al gusturilor și aromelor.

În casele românilor, fiecare sărbătoare devine o ocazie de a deschide ușa către universul rafinat al vinurilor Beciul Domnesc. În fiecare colț al țării, la fiecare masă festivă, aroma subtilă și gustul bogat al acestor vinuri devin complicele momentelor de bucurie și împlinire.

Astfel, în zi de sărbătoare , vinurile Beciul Domnesc devin parte din ritualul nostru de a celebra viața și de a ne bucura de momentele petrecute alături de cei dragi. Înconjurați de aroma subtilă a vinurilor noastre preferate, învăluiți în căldura și lumina momentului, simțim că tradiția și bucuria se întâlnesc în fiecare înghițitură, transformând fiecare masă într-o experiență memorabilă și plină de sens.

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2024!

Leave a comment

Website Built by WordPress.com.

Up ↑