De pe terenul de sport la fashion icon – O călătorie în istoria sneakersilor cu PRM.com!

Azi, sneakersii sau adidașii generației cu cheia la gât sunt un fenomen și nu mai reprezintă de mult timp doar o pereche de încălțăminte practica,exclusiv destinata sportivilor, azi, sunt un adevărat icon cultural.

Cum o pereche de încălțăminte funcțională și practica, creată și adresată exclusiv sportivilor, azi sunt un simbol al emancipării, și al individualității ?

Dacă dam putin timpul înapoi, prima pereche de sneakersi creată în istoria umanității au fost ușor bizari, mai exact în anul 1916, compania de cauciuc din SUA a creat o pereche de pantofi din pânză cu talpa de cauciuc numita Keds dar dacă vorbim de cei care au făcut istorie în materie de sneakersi,Converse sunt cei care scriu prima fila a istoriei, lansând primul model de All Stars.

În momentul în care cei de la Converse și-au făcut apariția în lumea sportului, nimeni nu ar fi putut prevedea cum o pereche de sneakersi din pânză vor deveni un fashion icon dar în momentul în care Chuck Taylor, un celebru baschetbalist și-a pus amprenta și numele pe acest model de sneakers, totul s-a schimbat iar Converse All Stars au devenit celebri nu doar pe terenul de baschet ci și pe străzi, unde tinerii și-au exprimat individualitatea și originalitatea într-un mod nou, unic, la acea vreme.

În timp ce Converse cucerea inimile tinerilor rebeli, un alt duo de giganti ai sneakersilor se pregătea să își facă apariția pe scena sportului și modei. Anii ’70 și ’80 au adus două puternice forțe în lumea sneakersilor: Adidas și Nike.

‘Nothing is impossible’ și ‘Just do it’, 2 simple sloganuri care au revoluționat universul sneakersilor!

Istoria Adidas este mai mult decât o simpla evoluție a brandului, este o poveste despre Inovație și influenta culturală iar una dintre cele mai remarcabile inovații a fost introducerea celor 3 dungi, devenind simbolul brandului.Adidas a continuat sa se afirme ca lider în industria sneakersilor dezvoltând tehnologii avansate lansând primii sneakersi de alergare cu talpa din spuma iar colaborările au fost, de asemenea, cheia succesului Adidas. De la celebrități sportive precum Stan Smith până la artiști renumiți precum Kanye West, aceste parteneriate au adus un strop de inovație și stil la marca Adidas, consolidându-i poziția în cultura pop și în rândul iubitorilor de modă.

Pentru Nike, fiecare pas a fost o cursa spre excelenta, de la ‘Blue Ribbon Sports’ la noul și actualul sau nume, cel cu care a făcut și face istorie, Nike,inspirat din mitologia greaca, însemnând zelul victoriei, ‘Just Do `It‘ cu al sau logo SWOOSH au devenit un simbol nu doar al victoriei dar și al vitezei.Una dintre cele mai notabile contribuții ale Nike la cultura sneakersilor a fost seria Air Jordan. În 1985, în colaborare cu legenda baschetului, Michael Jordan, a fost lansat primul model Air Jordan. Acești sneakersi au revoluționat complet industria, ducând-o la un nivel superior în ceea ce privește designul și inovația. Michael Jordan a devenit un icon al sportului și stilului, iar Air Jordan a deschis calea pentru sneakersii de colecție și cultul lor în cultura pop.

În dansul coordonat al brandurilor iconice de sneakersi se alătură New Balance!

Alături de converse, adidas și Nike, New Balance a jucat un rol semnificativ în revoluția sneakersilor arătând ca intr-o lume a vitezei exista loc pentru Confort și autenticitate.

Desi sneakersii New Balance au fost inițial destinați muncitorilor, în timp au construit un brand distinct, devenind sinonim cu confortul, durabilitatea și versatilitatea. Cu sloganul ‘Fearlessly Independent‘, au adus un suflu nou, inspirandu-i pe oameni sa caute un echilibru între Funcționalitate și stil.

Sneakers- de la streetstyle la branduri de lux!

Cândva priviți cu scepticism în lumea modei, azi sneakersii au devenit un veritabil fashion icon.De pe străzile aglomerate ale metropolelor la marile podiumuri de modă, acestia au evoluat într-un simbol al individualității, confortului și stilului, marile case de moda au recunoscut impactul cultural și stilistic al sneakersilor și au creat branduri de lux dedicate exclusiv acestor opere de artă funcționale, astfel, sneakersii de la branduri precum Gucci, Balenciaga sau Louis Vuitton au devenit sinonime cu eleganța și rafinamentul.

Fie ca sunt clasici, atemporali sau futuristici, sneakerșii deschid ușile către un univers de stiluri și modele, fiecare având propria sa poveste și personalitate.De la iconicii Converse Chuck Taylor, cu designul lor simplu și istorie bogată, Nike Air Max sau Adidas Superstar care aduc tehnologia la nivel de artă în fiecare pereche, există o pereche de sneakerși pentru orice dorință și stil.

PRM- o noua expresie a stilul în universul streetwear!

Într-o eră a modei în continuă schimbare, PRM este un concept revoluționar care aduce o briză de prospețime și inovație în industria streetwear și a modei de lux. Acest concept, aflat încă în faza sa incipientă de dezvoltare, a reușit deja să capteze atenția pasionaților de modă din întreaga Europă de Vest. Cu un accent ferm pe produsele streetwear și fashion de lux, PRM se situează în inima tendințelor actuale ale pieței, aducând în prim-plan eleganța și originalitatea. Mărci binecunoscute și respectate, precum Y-3, A.P.C., Marni, A-Cold-Wall, MISBHV și Rick Owens, își găsesc locul în acest concept îndrăzneț, aducând o ofertă de excepție pentru iubitorii de modă din întreaga lume. Cu vânzări pe website-ul său global și un boutique fermecător situat în inima Varșoviei, PRM devine un punct de referință în industrie, redefinind modul în care privim streetwear-ul și luxul astfel PRM reprezintă noua destinație în materie de shopping de sneakersi și îmbrăcăminte high-end, reprezentând o adevarata explozie de originalitate si lux pe piața actuala.

Febra sneakersilor a cuprins și țară noastră, fata de generația adidașilor cea a sneakersilor este una a generației Z,una a vitezei, a confortului stilizat, este noul streetstyle la un click distanta.

Făcând parte din generația adidașilor pot spune ca nu erau doar o simpla pereche de încălțăminte, erau un fel de pantofi de duminica, erau un fel de eticheta, un must-have la care visam multi dintre noi, era o dorința de a avea la fiecare început de an școlar acea pereche de adidași albi de care aveam mare grija și pe care ii curățăm în fiecare seara și care musai trebuiau păstrați cât mai mult timp. Alaturi de perechea blugi și acel trening erau un fel de “Sfânta Treime” în materie de fashion în anii ’90 sau cel Putin așa imi amintesc eu.

Azi lucrurile s-au schimbat, au căpătat un alt contur, mult mai amplu, mai diversificat, un fel de ‘are balta peste’ în materie de fashion doar ca acea pereche de adidași Desi a rămas un must-have s-a dezbrăcat ușor de hainele puritane și a îmbrăcat altele mai contemporane, azi, adidașii de ieri au devenit cel mai dorit accesoriu în materie de fashion urban.

Azi, sneakersii nu sunt doar accesorii fashion sau o simpla pereche de încălțăminte, sunt visul oricărui colecționar.

O pereche de sneakersi sunt acea pereche de încălțăminte care merge la orice, s-au dus vremurile în care adidașii sunt pentru sport, acum adidașii sunt pentru ce vrei tu, e precum laptele în milkshake poți adauga ce vrei tu atâta timp cat laptele exista așa și cu o pereche de sneakersi.

La PRM sneakersii sunt starurile iar tu, creatorul de ținute!

Pentru cei pasionați de modă, pentru generația Z și nu numai, PRM aduce o nouă dimensiune a streetstyle-ului, unde confortul se îmbină cu originalitatea pentru a crea ceva cu adevărat unic și memorabil. Colecția de sneakersi de la PRM sunt Combinația perfecta între vechi și nou, de la sneakersii vechi, iconici pana la cei mai actuali, cu un design mai fresh sau de ce nu, excentric.

Când vine vorba de ținute care merg cu o pereche de sneakersi, creativitatea este infinita sau cel putin așa o văd eu.

Fie ca vorbim de o ținută exclusiv sportiva care cere musai o pereche de sneakersi, fie ei pentru indoor sau outdoor, pana la o ținută eleganta formată fie dintr-o rochie glamour sau aviz barbatilor într-un smoking de gala, toate pot și accesorizate cu perechea perfecta de sneakersi.

Când spunem sneakers sau adidași, primul lucru care ne apare în minte este…confort, pentru ca pana la urma urmei cu toții ne dorim o pereche de încălțăminte confortabila, indiferent dacă mergem la job, la școală, la plimbare,la un date sau în călătorii, avem nevoie de ceva usor de purtat, rapid de incaltat și…fashionable, bineînțeles!

Cât de des s-a întâmplat să mă găsesc în fața dulapului, cu o mie de întrebări despre ce să aleg pentru ziua respectivă. În astfel de momente de impas stilistic, sneakersii albi clasici devin eroii neașteptați care îmi deschid drumul spre o ținută reușită.

Ei nu doar mă scot din impas ci sunt inspirația necesară pentru a crea acea ținută perfecta pentru a-mi oferi doza de încredere necesară pentru o noua zi reușită.

De la clasica ținută compusă din jeanși și un corp top, la un look mai elevat compus dintr-un blazer elegant și o pantaloni wide leg, o pereche de sneakersi Adidas superstar de la PRM.com sau Converse all Star sunt liantul unei ținute de succes.

Chiar dacă iarna bate la usa și aduce cu ea o oarecare provocare stilistica, sneakersii sunt pregătiți pentru orice, fie ca vorbim de o ieșire în oraș, o ținută all Black de piele nu doar te scoate din anonimat dar este și una din propunerile marilor case de moda pentru acest sezon iar alături de o pereche de seakersi efectul e unul garantat.

Pentru o ieșire seara, când vreți să vă simțiți elegantă, asociați o fustă midi cu un pulover supradimensionat și sneakerși New Balance 550 de la PRM.com. E o combinație care strălucește în prag de iarnă, aducând un aer rafinat în lumea streetwear-ului.

Sneakersii pentru Bărbați – Mai Mult Decât O Piesă de Încălțăminte

Când vine vorba de bărbați,sneakersii sunt nu doar o alegere de zi cu zi, sunt acei tovarăși de nădejde care îndeplinesc mai multe roluri în garderoba masculin și în stilul de viață.

Fără a compromite confortul, sneakersii permit bărbaților să se simtă încrezători și bine în propriul corp.

Fie ca optează pentru un look mai casual, alaturi de jeanși,un pulover de lana și o jacheta de iarna, o pereche de sneakersi Adidas din piele neagră de la PRM.ro sunt compania perfectă pentru un look urban chic în sezonul rece.

Iar pentru cei care iubesc sportul și nu vor sa renunțe la acest stil nici pe timp de iarna pot opta pentru un hanorac călduros alături de o geaca de puf pentru a tine frigul la distanta.Alegerea perfecta pentru încălțăminte?

Sneakersii din colecția Vans SK8 Hi de la PRM.com!

În final, fiecare pereche de sneakers devine un partner de stil. Ei nu fac doar parte din ținută, ci o definesc, transformând-o într-un statement, sneakersii sunt mult mai mult decât o simpla pereche de încălțăminte – ei sunt o experiență estetică și un simbol al echilibrului perfect dintre comoditate și stil. Astfel, sneakersii au devenit esențiali în garderoba oricui și continuă să-și croiască drum în inimile noastre, pas cu pas iar pentru a explora cea mai recentă și diversificată gamă de sneakersi și încălțăminte de înaltă calitate, recomand cu încredere să faceți o vizită pe PRM.com. Aici veți găsi o selecție impresionantă de pantofi care combină confortul cu stilul, oferindu-vă oportunitatea de a alege perechea perfectă pentru a vă exprima personalitatea și a străluci în fiecare context.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2023 ediția de toamna!

Leave a comment

Website Built by WordPress.com.

Up ↑