A zis cineva, Podcast ?

Se spune cā, un om bine informat este puternic, greu de manipulat iar informația este cheia spre libertate, fie ea individuală sau colectivă și mi se pare cā, prezentul ne cam pune la încercare gradul nostru de informare sau….manipulare, va las pe voi sa alegeți cuvântul potrivit…

Am început sa ne îndoim de apoape tot ce auzim în jur iar dacă pânā ieri știrile erau printre cele mai importante surse de informare, azi, mi se par fie un Stand-up Comedy ca mai nou e la modā, fie o telenovelā din aia dramaticā, se modelează precum un cameleon,tinta fiind nu cea a informării corecte ci aceea de a ” a înduioșa” telespectatorii fideli dar asta este o alta poveste.

Azi, accesul la informație nu ar trebui sa vinā doar din dreptunghiul ce stā suspendat de perete, având atâtea surse de informare sau de verificare a unei informații, stā în mâna noastră și doar a noastră sā facem asta și mai ales acum, când majoritatea dintre noi, avem “accesul la informație” în buzunar mai tot timpul.

De fel, sunt o persoanā autodidactă,imi place sa învăț lucruri noi constant, sa caut informații și mai ales sa verific informațiile care mi-au fost servite, o verificare, uneori dusā la extrem, apropiatii făcând mișto de mine cā nu cred pe nimeni și nimic inafara de Google:)) și cam așa e, sunt precum jurnaliștii,verific informația din 3 surse:))

După cum v-ați dat seama fac parte din generația Google adică sunt mai pe vechi și din ce am înțeles ascultând podcastul celor de la https://tehnocultura.com/, azi, ‘Sursa Mama’ a cunoașterii, generației tinere este Tiktok-ul, ce sa zic eu, sa fie sănătoși, nu las eu Google-ul pentru Tiktok, doar cā, acum nu vreau sa va vorbesc nici despre google nici despre tiktok ci despre doi băieți pasionați de tehnologie care împreună au dat viață Podcastului https://tehnocultura.com/ pentru toți cei pasionați sā învețe chestii noi din domeniul tehnologiei, putinā cultura generală, câteva recenzii de produse, fie ele cărți sau Gadget-uri, aproape toate făcând referire la tehnologie.

Interesantā toată chestia asta în special dacă sunteți pasionați în domeniu și vorbiți aceeași limba cu ei, eu m-am cam pierdut între RSS și DDR4 sa fiu sinceră :)) dar sunt convinsă ca o sa va placā și aveți și multe lucruri de învățat și multe sugestii de luat în considerare.

Desi ideea de Podcast nu îmi este strāinā, sa fiu sinceră nu prea o diger,adicā sā nu mă înțelegeți greșit,ador sa mă informez doar ca nu am agreat niciodată dezbaterile sau discuțiile audio, mi se pare cā îmi crează o frustrare, ca nu pot sa asociez vocea cu persoana, sā ii văd tot limbajul nonverbal dar si faptul cā,am o memorie vizualā mai dezvoltată,aici intrā și cărțile audio, nu o sa le înțeleg niciodată, doar gândindu-ma,imi crează un scurtcircuit mental.

De exemplu, ascultând, nevoită fiind:)), podcastul celor de la Tehnocultura, pentru mine este ca o rezoluție de început de an, îndeplinită, nu credeam vreodată ca o sa stau sa ascult, aproape 3 ore, 2 episoade de Podcast, cap-coadă.

Sincer,nu regret și nu consider irosite cele 3 ore, am aflat câteva chestii faine, de la discuția lor privind felul în care noile generații prefera sa se documenteze pana la sugestii de site-uri sau cărți privind investițiile chiar și mici povestioare personale despre viață lor în Londra, pluuuus, au o voce care te fac sa ramai pe fir, chiar și la partea cu DDR4 care, apropo, trebuie sa apelez la bunul meu prieten, Google:)).

După cum am zis, sunt mai pe vechi dar ce a-ti zice de un Podcast-video, plus mai multe teme așa mai light,ca cea despre generațiile google/tiktok sau povestioare personale chiar și gadgeturi dar mai putin DDR4:))

Eu zic ca sunā tentant, cel putin pentru demodata de mine care vrea sa asocieze vocea cu persoana:))

-Dar voi?

-Sunteți pasionați de Podcast și dacă da, ce gen de tematici vā atrag?

-Sunt tare curioasā!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2022.

4 thoughts on “A zis cineva, Podcast ?

Add yours

  1. Mersi de articol. Nu știam că am voce radiofonică decât după ce am avut emisiunea la TVS Brasov în 2014/2015. Până atunci îmi displăcea să îmi aud vocea. Acum este OK. Mersi și de sugestia de a trata teme mai ușoare. Vom strânge tot mai mult feedback ca să creăm un amestec de știri și comentarii care să fie util cât mai multor oameni.

    Like

    1. Cu mare drag 🙂,desi sunt începătoare în Superblog și încă testez terenul, ii o provocare dar partea cu Podcast-ul a fost cea mai provocatoare pana acum:)) iar la partea cu vocea ii precum o melodie, degeaba ii frumoasa dacă solistul ii afon:)) deci contează vocea, cel putin în viziunea mea, iar tu ești un norocos🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: